SUN RVS & Abucon

Als je een perfect product van roestvast staal wilt hebben, of het nu in de maritieme, de food, health of milieusector is, dan kom je absoluut uit bij SUN RVS of Abucon in Bemmel. Hun specialisme in RVS en hun vakmanschap maken van ieder product een kunstwerk. Klanten weten dat beide bedrijven altijd met oplossingen komen voor de problemen die hen voorgelegd worden.

Als je directeur Willie Verberckt hoort vertellen, dan valt direct op waar hij voor staat: tevreden klanten en boven verwachting presteren. Dat de mensen in beide bedrijven dat ook voor elkaar krijgen heeft alles te maken met de drive en passie die Willie uitstraalt. Geleid door de vraag van de klant zijn ze in ieder project weer bezig met ontdekken, uitvinden, engineeren, produceren en verfijnen. Van de eerste grove prototypes tot de spiegelglad gepolijste eindproducten.

Tot voor een paar jaar geleden heerste in het bedrijf de opvatting dat het normaal was om altijd een oplossing voor de klanten te vinden. Dat vinden ze bij SUN en Abucon nog steeds, maar er is wel het besef bijgekomen dat ze continu met innovatie bezig zijn en dat het eigenlijk heel bijzonder is. Er is vrijwel geen project binnen de organisatie waarbij geen sprake is van innovatie. Met het flinke team met engineers en alle vakmensen in de productie worden de mooiste producten gemaakt, waarbij het technisch vernuft vaak verstopt zit in de constructies. Of het nu gaat om draaibare loopplanken of te strijken zonnetenten aan boord van passagiersschepen, luxe interieurelementen in de jachtbouw of speciale tanks en skids in de foodindustrie, altijd wordt slim naar de beste oplossing voor de klant gezocht.

Sinds innovatie bij de organisatie een bekend begrip geworden is, wordt er ook meer aandacht besteed aan de subsidiemogelijkheden die daartoe geboden worden. Geheel volgens de filosofie van Onverwacht Bedrijven wordt verder gekeken dan alleen de onderhanden zijnde projecten. In feite wordt gestreefd naar een technologie- en ontwikkelagenda, waarin voor de komende jaren een R&D route wordt uitgezet, welke mogelijkheden biedt om optimaal gebruik te maken van verschillende regelingen, zoals de WBSO en de Innovatiebox. Uiteraard blijft de klantvraag leidend voor zowel SUN RVS als Abucon, maar samen met Innovatiemakelaars tekent zich wel steeds meer een gestructureerde ontwikkelroute af.