Duflex Mechatronics

Engineers met stalen neuzen, zo noemen ze zichzelf bij Duflex. Omdat ze zowel achter het beeldscherm zitten te ontwerpen als in de toolshop staan te produceren of in de hal staan te assembleren of testen. Dat is de kracht van dit bedrijf: medewerkers die van alle markten thuis zijn en samen een enorme kennis hebben van productie-automatisering en robotisering.

En ze zijn ook letterlijk van alle markten thuis: de oplossingen van Duflex vind je terug in de maakindustrie, de farmaceutische en medische industrie, de food- en de verpakkingsindustrie. De projecten variëren van een relatief eenvoudige oplossing voor het verplaatsen en positioneren van objecten tot het compleet inrichten van geautomatiseerde en gerobotiseerde productiefabrieken.

Innovatie met als uitgangspunt ‘Smart Industry’ staat altijd voorop bij Duflex, omdat zij eigenlijk altijd maatwerk leveren voor de klanten. Met hun oplossingen wordt het weer interessant om in Nederland te blijven produceren in plaats van de verplaatsing daarvan naar het buitenland. Arno Dumoré, CEO van Duflex: ‘Onze missie is met een gemotiveerd team mooie oplossingen bedenken, uitwerken, maken en opleveren.’ En dat doen ze met verve, gezien de vele geslaagde projecten van de afgelopen jaren.

Onverwacht Bedrijven speelt een belangrijke rol bij al deze ontwikkelingen. Alle innovaties worden uiteraard binnen het bedrijf bedacht, maar om de projecten ook te laten slagen is meer dan kennis en vaardigheid alleen nodig. Denk aan financieringen, subsidies, maar ook partners die willen samenwerken. En zelfs het gezamenlijk uitdenken en uitwerken van een technologische roadmap, die structuur biedt aan de ontwikkelingsstappen die in de toekomst gezet gaan worden. De kennis en netwerken van Innovatiemakelaars dragen bij om de visie, missie en ambities van Duflex waar te maken. Onverwacht Bedrijven heeft inmiddels meerdere bedrijven uit het netwerk gekoppeld aan Duflex. Hieruit zijn meerdere nieuwe samenwerkingen ontstaan.